Scapece
PrinteazaO reteta de scapece din: ansoa, faina, otet de vin alb, fire de menta, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 800 g anşoa (se pot folosi şi hamsii sau scrumbii)
- 80 g făină
- 2 dl oţet de vin alb
- 2 căţei de usturoi
- 2 fire de mentă
- 2 ardei iuţi
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru, boabe
Mod de preparare:
Curăţaţi şi scoateţi solzii de pe anşoa; clă- tiţi-le sub un jet de apă rece, lăsaţi-le să se scurgă într-o sită şi uscaţi-le cu hârtie absorbantă de bucătărie.
Treceţi-le prin făină, apoi scuturaţi-le uşor ţinându-le de coadă, pentru a elimina excesul de făină, şi prăjiţi-leîn mult ulei extravirgin de măsline bine încins. Scoateţi-le din ulei cu o spumieră, aşezaţi-le pe hârtie de bucătărie ca să absoarbă excesul de grăsime şi puneţi-le deoparte într-un vas de sticlă sau de pământ.
Curăţaţi şi zdrobiţi căţeii de usturoi, spălaţi şi uscaţi frunzele de pe un fir de mentă şi tocaţi ardeiul iute. într-o crăticioară, daţi în clocot oţetul cu toate aceste ingrediente. Turnaţi compoziţia peste anşoa şi acoperiţi-le aproape de tot. Acoperiţi vasul şi lăsaţi-le să se marineze într-un loc răcoros 1 zi. Serviţi-le ornându-le cu frunzele de pe celălalt fir de mentă.
Scapece
Poftă bună!