Scoici cu bacon la tigaie

Printeaza

O reteta de scoici cu bacon la tigaie din: carne de scoici, ceapa, telina, ardei gras, morcovi, vin alb sec, foi de dafin, piper, patrunjel si sare.

Ingrediente:

  • 400 g carne de scoici
  • 1 ceapa mare
  • 2 tulpini de telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 300 ml vin alb sec
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 legatura patrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi bine scoicile în apă rece şi puneţi-le la fiert în 3 litri de apă cu 1 linguriţă sare. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în cubuleţe mor­covul, ardeiul gras şi ceapa, iar tulpina de ţelină tăiaţi-o în feliuţe. Puneţi într-o tigaie mare uleiul, legumele toate şi 50ml din apa în care fierb scoi­cile si înăbusiti-le la foc mic 5-6 minute.

Puneţi apoi în tigaie scoicile fierte, adăugaţi vinul, foile de dafin, piperul boabe, jumă­tate din legătura de pătrunjel şi potriviţi de sare şi piper. Lăsaţi să fiarbă acoperit, la foc mic, încă 20 de minute. Serviţi scoicile fierbinţi, stro­pite cu zeamă de lămâie şi presărate cu pătrunjel tocat mărunt.

Scoici cu bacon la tigaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.