Scoici cu bacon la tigaie
PrinteazaO reteta de scoici cu bacon la tigaie din: carne de scoici, ceapa, telina, ardei gras, morcovi, vin alb sec, foi de dafin, piper, patrunjel si sare.
- 400 g carne de scoici
- 1 ceapa mare
- 2 tulpini de telina
- 1 ardei gras rosu
- 1 morcov
- 300 ml vin alb sec
- 2 foi de dafin
- 1 lingurita piper boabe
- 1 legatura patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi bine scoicile în apă rece şi puneţi-le la fiert în 3 litri de apă cu 1 linguriţă sare. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în cubuleţe morcovul, ardeiul gras şi ceapa, iar tulpina de ţelină tăiaţi-o în feliuţe. Puneţi într-o tigaie mare uleiul, legumele toate şi 50ml din apa în care fierb scoicile si înăbusiti-le la foc mic 5-6 minute.
Puneţi apoi în tigaie scoicile fierte, adăugaţi vinul, foile de dafin, piperul boabe, jumătate din legătura de pătrunjel şi potriviţi de sare şi piper. Lăsaţi să fiarbă acoperit, la foc mic, încă 20 de minute. Serviţi scoicile fierbinţi, stropite cu zeamă de lămâie şi presărate cu pătrunjel tocat mărunt.
Scoici cu bacon la tigaie
Pofta buna!