Scoici Bon Appetit
PrinteazaO reteta delicioasa de scoici bon appetit din: scoici, sparanghel, lamaie, marar, smantana, ciuperci, unt, usturoi, unt, coniac, sare si piper.
- 1/2 pungă scoici
- 1 conservă sparanghel
- 1 lămâie
- mărar
- 4 linguri smântână
- 1 cutie ciuperci
- 50 g unt
- 2 căţei usturoi
- 2 linguri coniac
- sare
- piper
Mod de preparare:
Iei o pungă de scoici congelate sau proaspete. Dacă sunt congelate, decongelezi scoicile timp de 2-3 minute, în apă fiartă, apoi le treci printr-un jet de apă rece, le desfaci din cochilii şi le aşezi pe şerveţele, pentru a se absorbi apa din ele.
După aceea le pui la marinat câteva minute, cu zeamă de lămâie, sare şi piper. Dacă foloseşti scoici proaspete, pe acestea le fierbi mai întâi în apă cu sare, până se desfac. într-o tigaie, pui puţin unt în care adaugi ciupercile tăiate şi usturoiul tocat, care a fost fiert în prealabil timp de 7 secunde, nu mai mult.
Căleşti totul împreună cu ciupercile, după care dai amestecul deoparte. într-o altă tigaie, căleşti puţin în untul rămas sparanghelul (fiert în prealabil sau din conservă), adaugi sare şi piper, apoi îl iei de pe foc şi îl aşezi pe o farfurie.
In tigaia cu ciuperci, adaugi smântână şi o pui pe foc câteva minute, apoi adaugi mărar tocat, într-o altă tigaie, căleşti scoicile scoase de la marinat, cu puţin coniac, sare şi piper şi le laşi pe foc câteva minute.
Peste ciupercile cu smântână, adaugi scoicile, amesteci de câteva ori, după care le iei de pe foc şi le pui alături de sparanghel. Presari câteva fire de mărar verde şi serveşti scoicile cu felii de lămâie alături.
Scoici Bon Appetit
Pofta buna!