Scoici cu ciuperci si crevete
PrinteazaScoici cu ciuperci si crevete din: scoici Saint-Jacques, făină, ulei, suc de lamaie, pătrunjel, moule, crevete, pesmet pisat, ciuperci, ceapă, unt, sare, piper, nucsoara.
- 4 scoici Saint-Jacques
- 1 lingură de făină
- 3 linguri de ulei
- sucul de la 1 lămâie
- 1 legătură mică de pătrunjel
- 8 moule
- 8 crevete
- 1 lingură de pesmet pisat
- 250 g ciuperci mici
- 1/2 ceapă
- unt cât o nucă
- sare
- piper
- putină nucşoară
Mod de preparare:
Se spală scoicile Saint-Jacques şi se pun într-o tigaie; se aprinde flacăra, ca scoicile să se deschidă la căldură. Se scot moluştele din cochilii, fără ca acestea din urmă să fie aruncate.
Se pun sub apă apoi se trpc uşor prin faină şi se lasă să stea timp de o oră într-un amestec de ulei, de suc de lămâie şi puţin pătrunjel tocat.
Se deschid celelalte scoici (moule) la fel ca primele, se curăţă crevetele şi se adaugă împreună marinatei de ulei şi lămâie. Se presară cu pesmet pisat.
Intre timp, se spală ciupercile şi se toacă fin ceapa. Se pune untul la topit într-o tigaie şi se călesc aceste două ingrediente. Se sărează, se piperează.
Se repartizează acest amestec în valvele scobite ale scoicilor Saint-Jacques, se aşază deasupra moluştele prăjite, înconjurate de două moule şi doi crevete.
Se presară cu nucşoară şi cu restul de pătrunjel tocat şi se pun câteva momente în cuptorul încălzit.
Pofta buna!