Scoici, ciuperci şi fileuri de anşoa la capac
PrinteazaScoici, ciuperci şi fileuri de anşoa la capac
- 12 capace
- 50 midii sau scoici
- 300 g ciuperci
- 3 fileuri de anşoa
- 1 lingură făină
- sare
- boia iute
- 3 linguri smîntînă
- 120 g unt
- 60 g brînză rasă
- 3 gălbenuşuri
- nucşoară
- 600 g cartofi
- 3/4 pahar vin
Mod de preparare:
Se prepară un piure de cartofi (600 g cartofi, 60 g unt, 2 gălbenuşuri şi nucşoară rasă) şi cu el se spriţuieşte conturul vasului pe circumferinţa fundului capacului.
Scoicile se poşează (se fierb) 6 minute, în puţină apă, 1 /2 pahar vin, sare, piper şi 20 g unt.
Din zeamă se face un sos, în care se mai pune făina, 60 g unt, 1 gălbenuş şi smîntînă.
Scoicile sau midiile, fileurile din anşoa şi ciupercile toate fierte, amestecate cu sosul, se pun în mijlocul vasului.
Deasupra se presară brînză rasă şi unt topit şi se gratinează.
Pofta buna!