Scoici cu crema de usturoi si sofran
PrinteazaScoici cu crema de usturoi si sofran din: midii, vin, usturoi, oregano, sofran, smantana, sare, piper, paine.
Ingrediente:
- 700 gr midii proaspete
- 300 ml vin alb sec
- 2 căţei de usturoi
- o ceapă mică
- o lingură oregano proaspăt, tocat fin
- 1/4 linguriţă praf de şofran
- 150 ml smântână nu prea grasă
- sare
- piper negru măcinat
- pâine proaspătă, cu coaja cât mai groasă
Mod de preparare:
Curăţaţi scoicile sub un jet de apă rece; aruncaţi-le pe cele care sunt desfăcute sau au cochilia spartă ori ciobită.
Restul scoicilor puneţi-le într-un castron cu apă rece pe care îl veţi ţine la frigider până când le veţi găti.
Turnaţi vinul într-o tigaie mare, puneţi-1 la foc iute până clocoteşte, apoi adăugaţi scoicile, acoperiţi tigaia şi lăsaţi-le să fiarbă circa 8 minute (sau cât este necesar ca scoicile să se desfacă).
Scoateţi scoicile ale căror cochilii nu s-au deschis, apoi, cu o spumieră, scoateţi cu grijă restul scoicilor din tigaie.
Puneţi-le la cald şi păstraţi sosul rezultat în urma fierberii.
Incălziţi uleiul de măsline într-o tigaie mică şi căliţi ceapa şi usturoiul, la foc mic, 2-3 minute.
Adăugaţi sosul de vin în care au fiert scoicile, câteva fire de oregano mărunţit şi lăsaţi să fiarbă circa 4 minute.
La sfârşit adăugaţi smântână şi şofranul, amestecaţi uşor câteva secunde, până se omogenizează sosul, apoi puneţi sare şi piper după gust.
Turnaţi sosul deasupra scoicilor şi serviţi imediat, cu multă pâine proaspătă.
Scoici cu crema de usturoi si sofran
Pofta buna!