Scoici cu dovlecei

Printeaza

Scoici cu dovlecei

Scoici cu dovlecei

Ingrediente:

  • 24 de scoici
  • 240 g dovlecei
  • 300 g roşii
  • 40 g ceapă
  • ulei de măsline
  • puţin pătrunjel verde (tocat)
  • sare şi piper alb

 

Preparare:

Lasă scoicile sub jet de apă rece cît mai mult timp, pentru a se duce tot nisipul de pe ele (freacă-le, eventual, cu o perie folosită numai pen­tru asta). Curăţă şi spală legumele, după care taie dovleceii şi roşiile (după ce ai scos seminţele) în cubuleţe, iar ceapa julienne.

Incălzeşte uleiul de măsline într-un vas, căleşte dovleceii amestecînd cu o lingură de lemn şi nelăsînd să se rumenească. Presară sare şi piper. Intr-o altă tigaie încăl­zeşte două linguri de ulei de măsline, căleşte ceapa, timp de un minut, adaugă roşiile, lasă să fiarbă mocnit două-trei minute, apoi uneşte toate legumele într-un singur vas, toarnă o jumătate de pahar de apă şi lasă-le să fiarbă împreună încă 8-10 minute.

Pune scoicile, pătrunjelul tocat şi aşază capacul, lăsînd vasul la foc tare, ca să se deschidă valvele. Trage vasul de pe foc şi potriveşte gustul de sare şi piper.

Scoici cu dovlecei

Scoici cu dovlecei.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte gustoase scoicile cu dovlecei. Trebuie sa gatesc mai des cu fructe de mare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.