Scoici cu legume

Printeaza

Scoici cu legume

Scoici cu legume

Ingrediente:

  • un kg scoici în cochilie
  • două pachette de legume chinezeşti
  • doi ardei capia
  • doi căţei de usturoi
  • oregano
  • 200 g creveţi decorticaţi
  • o ceapă
  • o lămîie
  • 300 ml vin alb
  • 50 ml ulei de măsline
  • pătrunjel
  • sare, piper
  • fenicul
  • praz

Preparare:

Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul de măsline într-o cratiţă, se pun ceapa, usturoiul şi ardeii.

Se prăjesc cinci minute, se adaugă legumele pentru wok congelate şi se prăjesc la foc potrivit pînă devin moi. Se adaugă scoicile spălate în cîteva ape ca să se elimine impurităţile, o cană de apă, vinul alb, sare şi piper

Se adaugă oregano, creveţii decorticaţi spălaţi şi scurşi de apă, se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă zece minute.

Se îndepărtează scoicile care nu s-au deschis, restul se pun într-un vas mai mare, se stropesc cu sucul de lămîie şi se presară pătrunjel proaspăt tocat.

Ceapa se poate înlocui cu fenicul sau praz, tocate mărunt.

Scoici cu legume

Scoici cu legume.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.