Scoici cu legume
PrinteazaScoici cu legume
Ingrediente:
- un kg scoici în cochilie
- două pachette de legume chinezeşti
- doi ardei capia
- doi căţei de usturoi
- oregano
- 200 g creveţi decorticaţi
- o ceapă
- o lămîie
- 300 ml vin alb
- 50 ml ulei de măsline
- pătrunjel
- sare, piper
- fenicul
- praz
Preparare:
Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul de măsline într-o cratiţă, se pun ceapa, usturoiul şi ardeii.
Se prăjesc cinci minute, se adaugă legumele pentru wok congelate şi se prăjesc la foc potrivit pînă devin moi. Se adaugă scoicile spălate în cîteva ape ca să se elimine impurităţile, o cană de apă, vinul alb, sare şi piper
Se adaugă oregano, creveţii decorticaţi spălaţi şi scurşi de apă, se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă zece minute.
Se îndepărtează scoicile care nu s-au deschis, restul se pun într-un vas mai mare, se stropesc cu sucul de lămîie şi se presară pătrunjel proaspăt tocat.
Ceapa se poate înlocui cu fenicul sau praz, tocate mărunt.
Scoici cu legume
Pofta buna!