Scoici cu orez şi mărar
PrinteazaScoici cu orez şi mărar
Ingrediente:
- 500 g scoici
- 300 ml vin alb
- 300 g orez
- un fir de praz
- 300 g roşii cherry
- o legătură de mărar
- ulei de măsline
- sare, piper
Preparare:
Orezul se spală în apeă rece până când apa răimâne limpede, apoi se fierbe şi se scurge.
Prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se foloseşte numai partea albă, fiind mai dulce. Se căleşte câteva minute în trei linguri de ulei, până câmd s-a înmuiat şi poate fi pasat cui o furculiţă.
Se adaugă orezul fiert şi legătura de mărar spălată şi tocată într-o oală se pune la fiert vinul şi 300 ml apă. Când au început să clocotească, se adaugă scoicile şi se fierb timp de câteva minute sau până când s-au deschis toate.
Dacă rămân scoici nedesfăcute, se scot din apă şi se aruncă. Se pun scoicile într-o strecurătoare, se scurg, apoi se aşază peste orez.
Se adaugă roşiile tăiate felii şi se presară verdeaţă tocată mărunt, sarea şi piperul după gust.
Scoici cu orez şi mărar
Pofta buna!
Sunt interesante aceste scoici cu orez. Merita incercat.