Scoici cu orez si rosii
PrinteazaScoici cu orez si rosii din: scoici, orez, rosii, ceapa, ulei, dafin, sare, piper.
- 200 g scoici fără cochilie
- 2 căni orez
- 1 cutie roşii decojite
- 1 ceapă tăiată mărunt
- 1 pahar ulei
- 1 foaie dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se prăjesc uşor scoicile într-o cratiţă cu unt. Ceapa se căleşşte în ulei bine încins. Roşiile se dau prin maşină şi se fierb împreună cu şase căni de apă.
Se sărează, se piperează, se adaugă foaia de dafin şi se lasă până dă în clocot.
Se adaugă orezul, se amestecă, punând şi ceapa călită, şi se lasă să fiarbă sub capac, la foc mic, până ce orezul e gata, aproximativ o jumătate de oră.
NOTA: Este bine ca prepararea scoicilor şi a orezului să fie terminate concomitent.
Dacă se folosesc scoici în cutie, lichidul din conservă se adaugă peste apa în care se pun roşiile la fiert.
Pofta buna!