Scoici cu orez si rosii

Printeaza

Scoici cu orez si rosii din: scoici, orez, rosii, ceapa, ulei, dafin, sare, piper.

Ingrediente:Scoici cu orez si rosii

  • 200 g scoici fără cochilie
  • 2 căni orez
  • 1 cutie roşii decojite
  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 1 pahar ulei
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se prăjesc uşor scoicile într-o cratiţă cu unt. Ceapa se căleşşte în ulei bine încins. Roşiile se dau prin maşină şi se fierb împreună cu şase căni de apă.

Se sărează, se piperează, se adaugă foaia de dafin şi se lasă până dă în clocot.

Se adaugă orezul, se amestecă, punând şi ceapa călită, şi se lasă să fiarbă sub capac, la foc mic, până ce orezul e gata, aproximativ o jumătate de oră.

 

NOTA: Este bine ca prepararea scoicilor şi a orezului să fie terminate concomitent.

Dacă se folosesc scoici în cutie, lichidul din conservă se adaugă peste apa în care se pun roşiile la fiert.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.