Scoici cu rosii si ceapa verde
PrinteazaScoici cu rosii si ceapa verde din: ceapa verde, usturoi, rosii, ulei de susan, sare, piper, zahar, scoici, ciuperci, sherry, sos de soia, lamaie.
- 1 legătură de ceapă verde
- 2 căţei de usturoi
- 3 roşii cărnoase
- 4-5 linguri ulei de susan
- sare
- piper
- zahăr
- 500 g scoici
- 100 g ciuperci din conservă
- 2 cl Sherry
- 1 lingură sos de soia
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa verde, şe spală, se scurge şi se taie rondele. Se curăţă căţeii de usturoi şi se taie mărunt.
Roşiile se crestează în cruce, se scufundă scurt timp în apă fiartă, se clătesc cu apă rece şi se îndepărtează membrana. Se taie cuburi mici.
Se încinge ulei în wok şi se prăjesc 2-3 minute ceapa verde cu usturoiul şi cuburile de roşii, amestecând continuu. Compoziţia se condimentează cu sare, piper şi un vârf de zahăr.
Se spală scoicile, se scurg şi se taie în jumătate. Se pun ciupercile champignon într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă bine. Apoi se taie în jumătate.
Scoicile se adaugă peste amestecul de legume împreună cu ciupercile şi se prăjesc 1 minut, amestecând continuu. Se adaugă Sherry şi sos de soia, se dă un clocot, si după gust, se mai condimentează cu sare şi piper.
Scoicile se pun pe farfurii împreună cu bucăţile de lămâie şi se servesc cu orez.
Scoici cu rosii si ceapa verde
Pofta buna!