Scoici cu smantana si vin alb
PrinteazaScoici cu smantana si vin alb din: scoici, ulei de masline, ceapa, vin alb, apa, sare, piper, patrunjel, usturoi.
- 2 kg scoici proaspete, in cochilie
- 125 ml ulei de masline
- 2 cepe medii, tocate marunt
- 250 ml vin alb sec
- 4 linguri apa clocotita
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri patrunjel tocat
- 1 catel de usturoi, tocat marunt (facultativ)
Mod de preparare:
Spălaţi bine midiile. Fierbeţi-le câteva minute cu vinul alb, în cratiţă acoperită. Scuturaţi frecvent cratiţa. Aruncaţi scoicile care nu s-au deschis.
Scoateţi-le pe cele deschise şi puneţi-le deoparte.
Strecuraţi lichidul în care au fiert scoicile şi lăsaţi-l la fiert, până se reduce la cca o treime. Tocaţi mărunt ceapa şi prăjiţi-o uşor în unt, până devine transparentă. Apoi turnaţi peste ea zeama scăzută a scoicilor, cidrul, sare şi piper.
Lăsaţi iar să fiarbă, la foc mic, amestecând frecvent, până devine un sos destul de gros.
Frecaţi smântână cu gălbenuşurile. Turnaţi-le peste sosul din cratiţă şi lăsaţi să fiarbă împreună 1-2 minute, la foc mic, amestecând continuu.
Rupeţi „capacul” fiecărei scoici (cochilia de sus), aranjaţi cochiliile cu carne pe o tavă. Acoperiţi-le cu sos şi coaceţi-le 5-10 minute, în cuptorul încins.
Pofta buna!