Scoici cu smantana si vin

Printeaza

Scoci cu smantana si vin din: scoici, ulei de masline, ceapa, vin alb, apa, sare, piper, patrunjel, usturoi.

Ingrediente:Scoci_cu_smantana_si_vin

  • 2 kg scoici proaspete, in cochilie
  • 125 ml ulei de masline
  • 2 cepe medii, tocate marunt
  • 250 ml vin alb sec
  • 4 linguri apa clocotita
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt (facultativ)

 

Mod de preparare:

Spălaţi bine midiile, curăţaţi-le „bărbile”. Fierbeţi-le câteva minute cu vinul alb, în cratiţă acoperită. Scuturaţi frecvent cratiţa. Aruncaţi scoicile care nu s-au deschis. Scoateţi-le pe cele deschise şi puneţi-le deoparte.

Strecuraţi lichidul în care au fiert scoicile şi lăsaţi-1 la fiert, până se reduce la cca o treime. Tocaţi mărunt ceapa şi prăjiţi-o uşor în unt, până devine transparentă. Apoi turnaţi peste ea zeama scăzută a scoicilor, cidrul, sare şi piper după gust. Lăsaţi iar să fiarbă, la foc mic, amestecând frecvent, până devine un sos destul de gros.

Frecaţi smântână cu gălbenuşurile. Turnaţi-le peste sosul din cratiţă şi lăsaţi să fiarbă împreună 1-2 min, la foc mic, amestecând continuu.

Rupeţi „capacul” fiecărei scoici (cochilia de sus), aranjaţi cochiliile cu carne pe o tavă. Acoperiţi-le cu sos şi coaceţi-le 5-10 min, în cuptorul încins. Serviţi imediat.

Scoci cu smantana si vin

Scoci_cu_smantana_si_vin

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.