Scoici cu sos de roşii picant
PrinteazaScoici cu sos de roşii picant
Ingrediente:
- un kilogram scoicii
- un kilogram roşii
- două cepe
- 4 căţei de usturoi
- un ardei iute
- 300 ml vin alb
- 75 g parmezan,
- sare
- piper
- ulei de măsline
- păttrunjel
- mentă
- paste
- orez
- cuşcuş
Preparare:
Scoicile se curaţă bine cu o perie, se spală în apă rece şi se pun într-un castron. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi şi se toacă mărunt.
Roşiile se spală se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt, două linguri de pătrunjel tocat şi se călesc timp de câteva minute.
Se adaugă scoicile scurse de apă, se amestecă şi se lasă să se deschidă. Se ia cratiţă de pe foc, se scot scoicile şi se îndepărtează cochiliile. Se pun din nou în cratiţă, se adaugă roşiile tocate, ardeiul iute tocat, vinul, sarea şi piperul după gust.
Se lasă la fiert timp de 15-25 de minute la foc mediu, se adaugă parmezanul ras, se amestecă şi se mai fierbe două minute. Se presară menta tocată, se amestecă şi se serveşte. Se servesc alaturi de cuscus, paste sau orez fiert.
Scoici cu sos de roşii picant
Pofta buna!
Incoming search terms:
- scoici cu sos de rosii
Foarte buna reteta asta cu scoici. As pune si creveti.