Scoici cu trufe si vin

Printeaza

Scoici cu trufe si vin din: scoici, trufa, unt, ceapa, sare, piper, scoici, ciuperci de cultura, hasme, smantana, unt, vin.

Ingrediente:Scoici cu trufe si vin

  • 24 scoici mari Saint-Jacques
  • 1 trufă
  • 40 g unt
  • câteva fire ceapă de tuns
  • sare
  • piper măcinat proaspăt

Pentru sos:

  • 300 g scoici
  • 4 ciuperci
  • 2 haşme
  • 200 ml smântână lichidă
  • 20 g unt
  • 150 ml vin alb sec

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi răzuiţi scoicile. Curăţaţi şi tocaţi haşmele şi ciupercile. Rumeniţi-le uşor în unt, într-o cratiţă mare. Adăugaţi scoicile şi vinul alb, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă cca 10 minute, până ce se deschid toate.

Scoateţi scoicile din cochilie şi puneţi-le din nou în cratiţă, împreună cu smântână lichidă.

Mixaţi totul pentru a obţine o cremă onctuoasă. Strecuraţi-o, potriviţi-o de gust cu sare şi piper şi lăsaţi cratiţa în continuare pe foc foarte mic. Tăiaţi trufa în felii subţiri şi tocaţi firele de arpagic.

Topiţi cele 40 g de unt într-o tigaie şi perpeliţi scoicile Saint-Jacques, la foc iute, cca 1,5 minute pe fiecare faţă. Săraţi şi piperaţi. Mixaţi din nou sosul, câteva secunde, pentru a fi spumos.

Aşezaţi repede scoicile saint-jacques în farfuriile de serviciu, preîncălzite, presăraţi lamelele de trufă şi ceapă de tuns şi înconju­raţi cu sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.