Scoici cu trufe si vin
PrinteazaScoici cu trufe si vin din: scoici, trufa, unt, ceapa, sare, piper, scoici, ciuperci de cultura, hasme, smantana, unt, vin.
- 24 scoici mari Saint-Jacques
- 1 trufă
- 40 g unt
- câteva fire ceapă de tuns
- sare
- piper măcinat proaspăt
Pentru sos:
- 300 g scoici
- 4 ciuperci
- 2 haşme
- 200 ml smântână lichidă
- 20 g unt
- 150 ml vin alb sec
Mod de preparare:
Spălaţi şi răzuiţi scoicile. Curăţaţi şi tocaţi haşmele şi ciupercile. Rumeniţi-le uşor în unt, într-o cratiţă mare. Adăugaţi scoicile şi vinul alb, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă cca 10 minute, până ce se deschid toate.
Scoateţi scoicile din cochilie şi puneţi-le din nou în cratiţă, împreună cu smântână lichidă.
Mixaţi totul pentru a obţine o cremă onctuoasă. Strecuraţi-o, potriviţi-o de gust cu sare şi piper şi lăsaţi cratiţa în continuare pe foc foarte mic. Tăiaţi trufa în felii subţiri şi tocaţi firele de arpagic.
Topiţi cele 40 g de unt într-o tigaie şi perpeliţi scoicile Saint-Jacques, la foc iute, cca 1,5 minute pe fiecare faţă. Săraţi şi piperaţi. Mixaţi din nou sosul, câteva secunde, pentru a fi spumos.
Aşezaţi repede scoicile saint-jacques în farfuriile de serviciu, preîncălzite, presăraţi lamelele de trufă şi ceapă de tuns şi înconjuraţi cu sos.
Pofta buna!