Scoici fripte cu prosciutto si rosii coapte

Printeaza

Scoici fripte cu prosciutto si rosii coapte din: roşii prunişoare, sare, piper negru, oregano uscat, ulei de măsline, prosciutto, usturoi, ardei iuţi mici roşii, fileuri de anşoa, conservă de fasole cannellini sau fasole boabe, scoici, suc de lămâie, rucola sau năsturel.

Scoici_fripte_cu_prosciutto_si_rosii_coapte

Ingrediente:

  • 4 roşii prunişoare mari bine coapte, tăiate în sferturi
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • puţin oregano uscat
  • ulei de măsline
  • 8 felii de prosciutto
  • 1 căţel mic de usturoi, tocat mărunt
  • 2 ardei iuţi mici roşii, uscaţi şi mărunţiţi, în funcţie de gust
  • 6 fileuri de anşoa, tocate
  • 400 g conservă de fasole cannellini sau fasole boabe, scursă ulei de măsline extravirgin
  • 12-16 scoici, cu sau fără icre, în funcţie de preferinţe
  • dressing din ulei de măsline şi suc de lămâie
  • 1 mână mică de frunze cu gust uşor picant (rucola sau năsturel)

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 240°C/treapta 9 la cel pe gaz. Asezonaţi roşiile şi presăraţi-le cu oregano. Stropiţi-le cu ulei de măsline şi coaceţi-le la cuptor, cu partea cu pieliţa în jos, circa 10-15 minute.

Plasaţi feliile de prosciutto lângă roşii şi continuaţi să le coaceţi vreme de încă 10 minute, până când roşiile au devenit suculente, iar şunca suficient de crocantă.

Intr-o tigaie, căliţi usturoiul, ardeii iuţi şi anşoa, în puţin ulei de măsline, aproximativ un minut. Adăugaţi fasolea şi mai prăjiţi câteva minute înainte de a adăuga un pabar cu apă.

Aduceţi la punctul de fierbere, apoi zdrobiţi ingredientele uşor, pentru a obţine un piure mai gros. Puteţi să mai puneţi în compoziţie încă puţină apă, dacă e necesar.

Finalizaţi de asezonat adăugând ceva ulei de măsline extravirgin picant, sare şi piper negru proaspăt măcinat. Asezonaţi scoicile, apoi frigeţi-le într-o tigaie, cu puţin ulei de măsline, timp de 2 minute, fără să le atingeţi.

Verificaţi dacă s-au făcut şi continuaţi să le gătiţi până când au căpătat o crustă duice caramelizată — întoarceţi-le şi procedaţi la fel şi cu cealaltă parte. Aveţi grijă să nu se ardă cumva prea tare.

Puneţi-le într-un bol şi acoperiţi-le cu un strat subţire de dressing din ulei de măsline şi suc de lămâie.

Puneţi o parte din piureul de fasole pe fiecare farfurie, răspândiţi deasupra roşiile, prosciutto-ul si scoicile şi finalizaţi presărând nişte frunze picante de salată.

Scoici fripte cu prosciutto si rosii coapte

Scoici_fripte_cu_prosciutto_si_rosii_coapte

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.