Scoici gratinate

Printeaza

Scoici gratinate din: scoici, pesmet, ulei de masline, sos de rosii, patrunjel, usturoi, lamaie.

Ingrediente:

  • scoici
  • pesmet
  • ulei de măs­line
  • sos de roşii
  • pătrunjel
  • usturoi
  • lămâie

 

Mod de preparare:

Scoici gratinate: Spală scoicile în apă multă. într-o oală înaltă varsă scoicile într-un amestec de apă, ulei, usturoi, pătrunjel.

Acoperă vasul cu un capac şi lasă să fiarbă totul la foc mic.

Scoate apoi scoi­cile cu o paletă (pentru ca eventualul ni­sip care s-a scurs în oală să rămână acolo).

Rupe apoi jumătatea de dea­supra cochiliilor scoicilor şi acoperă carnea rămasă în cealaltă jumătate cu un amestec de pesmet, usturoi, pătrun­jel tăiat, ulei, câteva picături de lămâie şi puţin sos de roşii.

Pune scoicile într-o tavă şi dă-le la cuptor să se gratineze

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Scoici cu Sos de Șofran

Scoici cu Sos de Șofran – un preparat delicios, perfect pentru o cină elegantă sau pentru a impresiona invitații. Șofranul, cunoscut pentru aroma sa distinctivă și culoarea vibrantă, adaugă o notă de rafinament acestui fel de mâncare. Ușor de preparat, dar plin de savoare, această rețetă combină texturile delicate ale scoicilor cu un sos cremos […]

Raci cu Sos de Roșii și Capere

Raci cu Sos de Roșii și Capere – un preparat sofisticat și delicios, ideal pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona musafirii. Ingrediente: 1 kg raci proaspeți 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată mărunt 3 căței de usturoi, zdrobiți 1 ardei iute, tocat fin (opțional) 400 g roșii tocate (proaspete sau […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.