Scoici in sos de hasmatuchi
PrinteazaScoici in sos de hasmatuchi din: salote, sunca Serrano, ulei de masline, faina, vin, mustar, hasmatuchi, sare, piper, scoici.
- 3 şalote
- 100 g şuncă Serrano
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de făină
- 150 ml vin alb sec
- linguriţă de muştar
- linguri de hasmaţuchi tocat mare
- sare
- piper
- 1 kg scoici curăţate
Mod de preparare:
Şalotele se curăţă şi se toacă mărunt, şunca se taie felii subţiri, apoi se călescîmpreună circa 10 minute în ulei încins.
Se adaugă făina şi se mai clocoteşte totul încă 2 minute, amestecând continuu. Se toarnă pe deasupra vinul, se înglobează muştarul şi basmaţuchiul şi se mai fierbe 5 minute.
Scoicile deschise se aruncă, iar cele închise şi spălate se pun în tigaie şi se încălzesc la foc mare, cu capac. Se clocoteşte totul aproximativ 5 minute, până când se deschid scoicile, între timp se amestecă de câteva ori.
Scoicile care nu s-au deschis se aruncă, celelalte se servesc în sos.
Scoici in sos de hasmatuchi
Pofta buna!