Scoici in sos negru
PrinteazaScoici in sos negru din: scoici, fasole, ghimbir, usturoi, praz, supa de pui, sos de soia, zahar, pasta de chilli, amidon, ulei de susan.
- 20 de scoici
- două linguri de fasole neagră fiartă
- o lingură de ghimbir ras
- un căţel de usturoi
- două bucăţi de praz
- 200 ml supă de pui
- două linguriţe de sos de soia
- două linguriţe de sos de soia negru
- o linguriţă de zahăr brun
- un sfert de linguriţă de pastă de chilii cu usturoi
- o linguriţă de amidon
- o jumătate de linguriţă de ulei de susan
- ulei
Mod de preparare:
Scoicile se pun la fiert, apoi se strecoară. Se aruncă cele care nu s-au deschis încă. Se taie carnea scoicilor foarte mărunt. Boabele de fasole fierte se zdrobesc şi se amestecă foarte bine cu ghimbirul.
Separat, într-un bol, se amestecă supa de pui, cele două tipuri de sos de soia, usturoiul, zahărul şi pasta de chilii cu usturoi. Intr-o tigaie se încinge uleiul şi se căleşte prazul tăiat mărunt. Se adaugă, când s-a rumenit, câteva picături de sos de soia, sare şi piper, apoi se pune totul într-un vas.
Se încinge din nou ulei şi se adaugă crema de fasole şi ghimbir. După câteva minute se pun scoicile, se amestecă, apoi se adaugă amidonul dizolvat în patru linguriţe de apă.
Se pune din nou în oală compoziţia de praz, apoi se mai lasă pe foc câteva minute. Se dă la o parte, se adaugă uleiul de susan şi se amestecă.
Poftă bună!