Scoici in sos negru

Printeaza

Scoici in sos negru din: scoici, fasole, ghimbir, usturoi, praz, supa de pui, sos de soia, zahar, pasta de chilli, amidon, ulei de susan.

Ingrediente:Scoici in sos negru

  • 20 de scoici
  • două linguri de fasole neagră fiartă
  • o lingură de ghimbir ras
  • un căţel de usturoi
  • două bucăţi de praz
  • 200 ml supă de pui
  • două linguriţe de sos de soia
  • două lin­guriţe de sos de soia negru
  • o linguriţă de zahăr brun
  • un sfert de linguriţă de pastă de chilii cu usturoi
  • o linguriţă de amidon
  • o jumătate de linguriţă de ulei de susan
  • ulei

 

Mod de preparare:

Scoicile se pun la fiert, apoi se strecoară. Se aruncă cele care nu s-au deschis încă. Se taie carnea scoici­lor foarte mărunt. Boabele de fasole fierte se zdrobesc şi se amestecă foarte bine cu ghimbirul.

Separat, într-un bol, se amestecă supa de pui, cele două tipuri de sos de soia, usturoiul, zahărul şi pasta de chilii cu usturoi. Intr-o tigaie se încinge uleiul şi se căleşte prazul tă­iat mărunt. Se adaugă, când s-a rume­nit, câteva picături de sos de soia, sare şi piper, apoi se pune totul într-un vas.

Se încinge din nou ulei şi se adaugă cre­ma de fasole şi ghimbir. După câteva minute se pun scoicile, se amestecă, apoi se adaugă amidonul dizolvat în pa­tru linguriţe de apă.

Se pune din nou în oală compoziţia de praz, apoi se mai la­să pe foc câteva minute. Se dă la o parte, se adaugă uleiul de susan şi se amestecă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.