Scoici cu smantana si vin alb din: scoici, ulei de masline, ceapa, vin alb, apa, sare, piper, patrunjel, usturoi. Ingrediente: 2 kg scoici proaspete, in cochilie 125 ml ulei de masline 2 cepe medii, tocate marunt 250 ml vin alb sec 4 linguri apa clocotita sare si piper dupa gust 2 linguri patrunjel tocat 1 […]
Scoici St. Jacques cu bacon
PrinteazaScoici St. Jacques cu bacon din: scoici, bacon, lamaie, ulei, piper.
- 500 g scoici St. Jacques mari (scoase din cochilie)
- 300 g felii de bacon afumat
- 1 lămâie (zeama)
- 2 linguri ulei de măsline
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Amestecaţi zeama de lămâie cu uleiul şi piperul, turnaţi peste scoici şi lăsaţi-le la marinat cca 1 oră.
Infăşuraţi fiecare scoica in cate o fâşie de bacon, apoi înfigeţi-le pe frigărui de lemn, înmuiate in apă.
Frigeţi pe grătarul cu jar sau pe cel de fontă, până când se rmmenesc pe toate părţile şi baconul devine crocant.
Serviţi imediat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Scoici umplute cu parmezan
Scoici umplute cu parmezan din: scoici, ardei, ceapa, usturoi, coriandru, rosii, pesmet, parmezan, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g scoici în cochilie 4 ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi două linguri coriandru tocat două roşii 350 g pesmet 100 g parmezan o lămîie ulei de măsline sare piper Mod de preparare: […]
Scoici in crusta de fistic
Scoici in crusta de fistic din: bacon, fistic, ceapa verde, rozmarin, sare, piper, scoici. Ingrediente: 10 felii bacon gatit ¼ ceasca fistic 1 lingura ceapa verde 1 lingura rozmarin proaspăt 1 linguriță de sare 1 linguriță de piper negru 15 scoici mari Mod de preparare: Se combină bacon, fistic, ceapa verde si rozmarin într-un […]
Pofta buna!