Scoici St. Jacques cu smântână şi iaurt
PrinteazaO reteta delicioasa de Scoici St. Jacques cu smântână şi iaurt din: scoici, smantana, unt, iaurt, brandy, faina, ulei de masline, patrunjel, sare si piper alb.
- 16 scoici St. Jacques
- 2 linguri smântână fermentată
- 70 g unt sărat
- 1 linguriţă iaurt
- 1 lingură brandy
- 1 lingură faină albă
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- pătrunjel
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Scoate carnea scoicilor din cochilie şi îndepărtează filamentul negru care le înconjoară. Zvântă bucăţelele de carne şi tăvăleşte-le prin faină, sărează-Ie uşor şi prăjeşte-le în unt sărat topit într-o tigaie neaderentă. Flambează-le cu brandy, scoate-le cu o paletă, scurge-le bine şi aşază-le pe o farfurie.
Amestecă într-un castronel smântână, iaurtul, uleiul de măsline, sare şi piper alb râşnit şi freacă bine, ca să obţii un sos omogen.
Aşază câte două bucăţi de carne (sau 3 dacă sunt mici) în cochilii, toarnă peste ele puţin sos şi amestecă, apoi pre- sară-le cu pătrunjel tocat. Pune cochiliile într-o tavă şi gratinează-le circa 3 minute. Serveşte-le imediat.
Scoici St. Jacques cu smântână şi iaurt
Pofta buna!