Scoici St. Jacques cu smântână şi iaurt

Printeaza

O reteta delicioasa de Scoici St. Jacques cu smântână şi iaurt din: scoici, smantana, unt, iaurt, brandy, faina, ulei de masline, patrunjel, sare si piper alb.

Ingrediente:Scoici St. Jacques cu smântână şi iaurt

  • 16 scoici St. Jacques
  • 2 linguri smântână fermentată
  • 70 g unt sărat
  • 1 linguriţă iaurt
  • 1 lingură brandy
  • 1 lingură faină albă
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • pătrunjel
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Scoate carnea scoicilor din cochilie şi îndepărtează fila­mentul negru care le înconjoară. Zvântă bucăţelele de carne şi tăvăleşte-le prin faină, sărează-Ie uşor şi prăjeşte-le în unt sărat topit într-o tigaie neaderentă. Flambează-le cu brandy, scoate-le cu o paletă, scurge-le bine şi aşază-le pe o farfurie.

Amestecă într-un castronel smântână, iaurtul, uleiul de măsline, sare şi piper alb râşnit şi freacă bine, ca să obţii un sos omogen.

Aşază câte două bucăţi de carne (sau 3 dacă sunt mici) în cochilii, toarnă peste ele puţin sos şi amestecă, apoi pre- sară-le cu pătrunjel tocat.  Pune cochiliile într-o tavă şi gratinează-le circa 3 mi­nute. Serveşte-le imediat.

Scoici St. Jacques cu smântână şi iaurt

Scoici St. Jacques cu smântână şi iaurt

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.