Scoici la tigaie cu sparanghel si praz
PrinteazaScoici la tigaie cu sparanghel si praz din: sparanghel, praz, ulei de masline, sare de mare, piper, maghiran, cimbru, lamaie, scoici, condimente, unt.
- 16 tulpini de sparanghel, curatat
- 12 fire de praz
- ulei de masline
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- 1 mana de frunze proaspete de maghiran sau cimbru
- 1 lamaie
- 12 scoici, scoase din cochilie
- 2 varfuri de cutit cu amestec 5 arome (dupa gust)
- unt
Mod de preparare:
Opariti sparanghelul si prazul in apa sarata clocotita timp de cateva minute sau pana cand se inmoaie si apoi scurgeti apa. Incingeti o tigaie mare neaderenta si turnati putin ulei de masline. Prajiti sparanghelul si prazul in tigaie, pe rand daca e nevoie.
Asezonati si continuati sa gatiti pana se coloreaza usor pe fiecare parte. Scoateti intr-un castron si maruntiti deasupra lor jumatate din verdeata. Adaugati putina zeama de lamaie. Lasati amestecul deoparte cat timp pregatiti scoicile.
Folositi aceeasi tigaie incinsa. Crestati carnea scoicilor in zigzag pe o parte patrunzand in adancime pana la jumatate, apoi asezonati pe ambele parti cu sare, piper si amestec cu 5 arome. Turnati putin ulei de masline in tigaie si adaugati scoicile.
Frigeti-le vreo 2 minute pana cand devin aurii, apoi intoarceti pe cealalta parte, adaugati restul de verdeata si mai lasati 1 minut.
In timp ce se gatesc scoicile, asezati prazul si sparanghelul pe 4 farfurii incalzite. Luati tigaia de pe foc si adaugati in ea 2 cubulete de unt si sucul de la 1/2 lamaie. Agitati tigaia, apoi transferati cate 3 scoici si putin sos pe fiecare farfurie. Serviti imediat.
Scoici la tigaie cu sparanghel si praz
Pofta buna!