Scoici marinăreşti
PrinteazaScoici marinăreşti din: scoici, vin, ceapa, patrunjel, usturoi, piper.
- 2 kg scoici
- 300 ml vin alb
- 2 cepe mici
- o legatura patrunjel
- 4 catei de usturoi
- piper
Mod de preparare:
Se spală scoicile bine închise (cele deschise deja se aruncă) în mai multe ape pentru a înlătura nisipul.
La nevoie, cu gingăşie, se poate folosi o periuţă. Se taie mărunt ceapa, usturoiul si pătrunjelul.
Scoicile se pun într-o cratiţă cu ceapa, usturoiul şi vinul alb şi se aşază pe foc mediu.
Se pune capac şi se lasă pe foc 10 minute, timp suficient pentru ca scoicile să se deschidă.
Se presară, pătrunjel, se potriveşte de piper şi se aduc la masă. Nu se pune sare căci scoicile sunt sărate deja.
Tradiţional, se servesc alături de cartofi prăjiţi.
Scoici marinăreşti
Pofta buna!