Scoici prajite
PrinteazaScoici prajite din: scoici, ulei de susan, ceapa verde, rosii, usturoi, chilli, ulei, ghimbir, sos de stridii, sos de peste.
- 12 scoici Sf. lacob deschise, fără icre
- 1 vârf de cuţit coajă de lămâie rasă
- 1 lingură ulei de susan prăjit
- 1 legătură ceapă verde
- 200 g roşii
- 1 căţel de usturoi
- 1 chili roşu
- 4 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras
- 2 linguri sos de stridii
- 2 linguri sos de peşte
Mod de preparare:
Se spală bine scoicile, se scurg şi se marinează 10 minute în coajă de lămâie şi ulei de susan. Se spală ceapa verde, se curăţă şi se taie oblic în bucăţi de 4 cm lungime.
Roşiile se taie în patru, se îndepărtează membrana şi seminţele şi se taie felii. Usturoiul curăţat şi chili curăţaţi se taie mărunt.
Se prăjeşte ceapa verde în wok în jumătate din ulei, se adaugă roşiile, ghimbirul, usturoiul şi chili, şi se mai prăjesc 3 minute. Se condimentează cu sos de stridii si de peşte, apoi se scot din wok.
Restul de ulei se încinge în wok şi se prăjesc scoicile până devin galben-aurii. Se servesc pe farfurii presărate cu ceapă verde.
Scoici prajite
Pofta buna!