Scoici cu rosii coapte

Printeaza

O reteta de scoci cu rosii coapte din: scoici, rosii, ulei de masline, amidon, usturoi, vin, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g scoici scoase din valve
  • 500 g rosii mai mici, eventual cherry
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri amidon sau faina alba
  • 4 catei de usturoi
  • 75 ml vin alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi roşiile şi puneţi-le într-o tavă unsă cu ulei. Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit. Spălaţi bine scoicile şi pudraţi-le cu amidon sau făină, apoi prăjiţi-le în ulei, pe toate părţile. Puneţi în tigaie, în timpul prăjirii, şi căţeii de usturoi curăţaţi.

Ei vor da un gust plăcut scoicilor. Când toate scoicile sunt prăjite, puneti-le în tava cu roşii (eliminaţi usturoiul), adăugaţi vinul şi mai lăsaţi-le la cuptor încă 5 nninute.

Serviţi preparatul cald.

Scoici cu rosii coapte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.