Scoici cu rosii coapte
PrinteazaO reteta de scoci cu rosii coapte din: scoici, rosii, ulei de masline, amidon, usturoi, vin, sare si piper.
- 500 g scoici scoase din valve
- 500 g rosii mai mici, eventual cherry
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri amidon sau faina alba
- 4 catei de usturoi
- 75 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi roşiile şi puneţi-le într-o tavă unsă cu ulei. Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit. Spălaţi bine scoicile şi pudraţi-le cu amidon sau făină, apoi prăjiţi-le în ulei, pe toate părţile. Puneţi în tigaie, în timpul prăjirii, şi căţeii de usturoi curăţaţi.
Ei vor da un gust plăcut scoicilor. Când toate scoicile sunt prăjite, puneti-le în tava cu roşii (eliminaţi usturoiul), adăugaţi vinul şi mai lăsaţi-le la cuptor încă 5 nninute.
Serviţi preparatul cald.
Scoici cu rosii coapte
Pofta buna!