Scoici cu smantana si vin alb din: scoici, ulei de masline, ceapa, vin alb, apa, sare, piper, patrunjel, usturoi. Ingrediente: 2 kg scoici proaspete, in cochilie 125 ml ulei de masline 2 cepe medii, tocate marunt 250 ml vin alb sec 4 linguri apa clocotita sare si piper dupa gust 2 linguri patrunjel tocat 1 […]
Scoici Saint-Jacques cu ardei iute
PrinteazaScoici Saint-Jacques cu ardei iute din: ardei, usturoi, ulei, zeama de lamaie, sare, scoici, patrunjel.
- 1 ardei iute roşu
- 1 căţel de usturoi
- 100 ml ulei de măsline
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- sare
- 4 scoici Saint-Jacques
- 4 cochilii de scoici Saint-Jacques
- pătrunjel tocat mărunt
Mod de preparare:
Ardeiul iute se curăţă, se spală, se taie în jumătate, se îndepărtează cotorul şi seminţele şi se toacă mărunt.
Usturoiul se cojeşte şi se mărunţeşte.
Uleiul de măsline se amestecă cu ardeiul iute, usturoiul, zeama de tămâie şi sarea.
Se adaugă carnea scoicilor desfăcută de pe cochilii şi se unge bine cu baitul.
Se distribuie compoziţia în cochilii şî se rumeneşte circa 5 minute sub grilul preîncălzit.
Se presară pe deasupra pătrunjel tocat şi seserveşte imediat.
Scoici Saint-Jacques cu ardei iute
Pofta buna!
poate iti place si:
Scoici umplute cu parmezan
Scoici umplute cu parmezan din: scoici, ardei, ceapa, usturoi, coriandru, rosii, pesmet, parmezan, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g scoici în cochilie 4 ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi două linguri coriandru tocat două roşii 350 g pesmet 100 g parmezan o lămîie ulei de măsline sare piper Mod de preparare: […]
Pofta buna!