Scoici Saint-Jacques coapte în cochilie
PrinteazaPresăraţi pe fundul unei tăvi de copt un strat gros de sare sau de orez şi bătătoriţi-l. Astfel cochiliile vor sta drept şi nu se vor mişca în timpul coacerii. Puneţi deoparte scoicile decorticate în timp ce preparaţi untul aromat. Curăţaţi şi radeţi 4 căţei de usturoi, adăugaţi o mână de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt, coaja rasă fin de la o lamâie şi 100 g unt nesărat.
Amestecaţi bine, cu mâinile curate, adăugând un praf de şi unul de piper negru proaspăt măcinat, precum şi 1/4 nucşoara rasă. Puneţi puţin spanac tocat în partea-adâncă a cochiliei (cochiliile au o parte scobită şi una mai plată) şi aşezaţi deasupra carnea de la 2 scoici.
Adăugaţi un cubuleţ de unt aromat (untul rămas poate fi folosit cu succes la un pui fript) şi stropiţi cu extravirgin. Aşezaţi deasupra partea plată a cochiliei. Coaceţi în cuptorul încins la 170°C (treapta 3) timp de 12 minute, până când untul începe să bolborosească. Serviţi cu felii de lămâie.
Scoici Saint-Jacques coapte în cochilie
Pofta buna!