Scoici Saint-Jacques coapte în cochilie

Printeaza

Presăraţi pe fundul unei tăvi de copt un strat gros de sare sau de orez şi bătătoriţi-l. Astfel cochiliile vor sta drept şi nu se vor mişca în timpul coacerii. Puneţi deoparte scoicile decorticate în timp ce preparaţi untul aromat. Curăţaţi şi radeţi 4 căţei de usturoi, adăugaţi o mână de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt, coaja rasă fin de la o lamâie şi 100 g unt nesărat.

Amestecaţi bine, cu mâinile curate, adăugând un praf de şi unul de piper negru proaspăt măcinat, precum şi 1/4 nucşoara rasă. Puneţi puţin spanac tocat în partea-adâncă a cochiliei (cochiliile au o parte scobită şi una mai plată) şi aşezaţi deasupra carnea de la 2 scoici.

Adăugaţi un cubuleţ de unt aromat (untul rămas poate fi folosit cu succes la un pui fript) şi stropiţi cu extravirgin. Aşezaţi deasupra partea plată a cochiliei. Coaceţi în cuptorul încins la 170°C (treapta 3) timp de 12 minute, până când untul începe să bolborosească. Serviţi cu felii de lămâie.

Scoici Saint-Jacques coapte în cochilie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.