Scoici Saint-Jacques cu ceapă
PrinteazaScoici Saint-Jacques cu ceapă
- 20 haşme
- 2 linguri de ulei de măsline
- grăsime de gâscă de mărimea unei nuci
- 16 scoici Saint-Jacques pregătite
- 2 fire de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Decojiţi haşmele şi tăiaţi-le în bucăţi mai mari, pe lăţime. Căliţi la foc mic în ulei de măsline, evitând prăjirea lor. Amestecaţi încontinuu cu spatula; potriviţi de sare şi piper. Degresaţi-le pe hârtie absorbantă. Păstraţi la cald.
Lăsaţi grăsimea de gâscă să se topească într-o tigaie. Tamponaţi pulpa scoicilor de Saint-Jacques, apoi puneţi-le la foc iute preţ de un minut, pe fiecare parte. Puneţi sare şi piper.
Faceţi un pat de ceapă pe fiecare farfurie, puneţi scoicile şi decoraţi cu pătrunjel.
Pofta buna!