Scoici Saint-Jacques cu ciuperci
PrinteazaScoici Saint-Jacques cu ciuperci
- 2 linguri de oţet de vin
- 3 haşme
- 1 legătură mică de pătrunjel
- 1 lingură de plante aromatice de provence
- 12 cochilii Saint-Jacques
- 500 g ciuperci de paris
- 3 linguri de ulei de măsline
- 25 cl smântână lichidă degresată
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pregătiţi o supă din 250 ml de apă, oţet, ceapă tăiată rondele, puţin pătrunjel tocat şi ierburile de provence. Puneţi sare şi piper după gust. Lăsaţi să dea în clocot, la foc mic, timp de 10 minute.
Pregătiţi scoicile Saint-Jacques, separând miezul de cochilie. Eliminaţi părţile negre şi nervii. Introduceţi-le în supă. Lăsaţi să fiarbă 2 minute la foc foarte mic. Scurgeţi şi păstraţi separat miezul şi cochiliile.
Scoateţi picioruşele ciupercilor. Spălaţi pălăriile, uscaţi-le pe hârtie absorbantă şi curăţaţi-le de pieliţă. Tăiaţi-le în lamele subţiri. Intr-o tigaie, încălziţi uleiul de măsline şi căliţi ciupercile, amestecând, din când în când, cu o spatulă. Puneţi sare şi piper.
Adăugaţi pulpa scoicilor Saint-Jacques şi smântână. Lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de două minute, încorporaţi apoi şi cochiliile. Lăsaţi la înăbuşit încă 2 sau 3 minute, pentru ca sosul să scadă.
Atenţie, scoicile Saint-Jacques trebuie să rămână moi. Dacă sunt prea fierte, capătă consistenţa cauciucului.
Pofta bună!