Scoici Saint-Jacques cu creveti
PrinteazaScoici Saint-Jacques cu creveti
- 8 scoici Saint-Jacques
- 8 creveţi gambas mari, cruzi şi întregi
- ulei de măsline
- vreo 12 creveţi cruzi decorticaţi, tăiaţi în bucăţele mici
- 1 ou mare
- 1 iaurt consistent
- 1 căţel de usturoi strivit
- 20 cl smântână lichidă degresată
- 1 legătură de pătrunjel cu frunza lată
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incălziţi, în prealabil, cuptorul la 170° (treapta 5/6). Amestecaţi cele 8 scoici cu jumăate din creveţii gambas decorticaţi şi cu un strop de ulei de măsline. Puneţi într-un bol şi adăugaţi creveţii, oul, iaurtul şi usturoiul. Amestecaţi, săraţi şi piperaţi. Turnaţi în 4 boluri individuale, unse cu ulei de nnăsline.
Puneţi bolurile într-un vas termorezistent, turnaţi apă caldă în vas şi fierbeţi la bain-marie timp de 40 de minute. In acest timp, decorticaţi creveţii gambas rămaşi. Răsturnaţi bolurile în patru farfurii şi păstraţi la cald.
Cu cinci minute înainte de a le serv, căliţi cozile de gambas în puţin ulei de măsline. Potriviţi de sare şi piper şi daţi deoparte.Degresaţi vasul în care le-aţi preparat, cu smântână lichidă.
Puneţi câte o coadă de Gambas pe fiecare porţie, turnaţi sosul şi decoraţi cu pătrunjel. Acest preparat poate fi servit cu roşii, broccoli, fasole verde sau spanac.
Scoici Saint-Jacques cu creveti
Pofta buna!