Scoici Saint-Jacques cu creveti

Printeaza

Scoici Saint-Jacques cu creveti 

Ingrediente:Scoici Saint-Jacques cu creveti

  • 8 scoici Saint-Jacques
  • 8 creveţi gambas mari, cruzi şi întregi
  • ulei de măsline
  • vreo 12 creveţi cruzi decorticaţi, tăiaţi în bucăţele mici
  • 1 ou mare
  • 1 iaurt consistent
  • 1 căţel de usturoi strivit
  • 20 cl smântână lichidă degresată
  • 1 legătură de pătrunjel cu frunza lată
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Incălziţi, în prealabil, cuptorul la 170° (treapta 5/6). Amestecaţi cele 8 scoici cu jumăate din creveţii gambas decorticaţi şi cu un strop de ulei de măsline. Puneţi într-un bol şi adăugaţi creveţii, oul, iaurtul şi usturoiul. Amestecaţi, săraţi şi piperaţi. Turnaţi în 4 boluri individuale, unse cu ulei de nnăsline.

Puneţi bolurile într-un vas termorezistent, turnaţi apă caldă în vas şi fierbeţi la bain-marie timp de 40 de minute. In acest timp, decorticaţi creveţii gambas rămaşi. Răsturnaţi bolurile în patru farfurii şi păstraţi la cald.

Cu cinci minute înainte de a le serv, căliţi cozile de gambas în puţin ulei de măsline. Potriviţi de sare şi piper şi daţi deoparte.Degresaţi vasul în care le-aţi preparat, cu smântână lichidă.

Puneţi câte o coadă de Gambas pe fiecare porţie, turnaţi sosul şi decoraţi cu pătrunjel. Acest preparat poate fi servit cu roşii, broccoli, fasole verde sau spanac.

Scoici Saint-Jacques cu creveti

Scoici Saint-Jacques cu creveti

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.