Cochiliile Saint-Jacques sunt scoici din familia Pectinidae apreciate peste tot în lume, cu excepţia Asiei de sud-est, unde sunt considerate comestibile, dar lipsite de gust. Aceste scoici au o cochilie lată, aproape plată şi foarte frumoasă, cu şănţuleţe adânci, ce formează un model asemănător cu un evantai. Carnea dinăuntrul este albă, curată şi destul de […]
Scoici Saint Jacques la foc iute
PrinteazaScoicile Saint-Jacques, dulci, suculente şi proaspete, trebuie tratate cu multă grijă pentru a le păstra suculenţa – dacă le ţineţi prea mult la foc, ele devin extrem de dure şi capătă o consistenţă de cauciuc.
Tăiaţi scoicile pe din două, în discuri. încingeţi o picătură de ulei de măsline într-o cratiţă cu pereţi groşi. Asezonaţi scoicile cu sare de mare şi piper negru şi aşezaţi-le în cratiţă în sensul acelor de ceasornic, formând un cerc.
Prăjiţi-le 1 minut, până când se rumenesc pe margine, apoi întoarceţi-le în aceeaşi ordine în care le-aţi plasat în cratiţă Prăjiţi-le nu mai mult de 1 minut pe partea cealaltă – ele trebuie să rămână destul de moi. Stoarceţi deasupra puţină zeamă de lămâie şi serviţi-le imediat.
Scoici Saint Jacques la foc iute
Pofta buna!
poate iti place si:
Scoici Saint-Jacques cu sos Bechamel
Scoici Saint-Jacques cu sos Bechamel din: scoici, ceapa, rosie, patrunjel, ciuperci, sare, unt, piper. Ingrediente: 1 kg scoici 1 ceapa 1 roşie 4-5 ciuperci pătrunjel tocat sare piper măcinat 1 cană cu sos Bechamel 1 lingură cu unt Mod de preparare: Spălaţi scoicile, aşezaţi-le pe o tablă încălzită sau pe plită ca să se […]
Paine prajita cu scoici Saint-Jacques
Paine prajita cu scoici Saint-Jacques din: bagheta, ulei, ciuperci, salote, rosii uscate, scoici, faina, patrunjel, vin, ardei rosu. Ingrediente: 1 baghetă mică 4-5 linguri de ulei de măsline 2 ciuperci champignon 2 şalote 5-7 roşii uscate în ulei 250 g scoici Saint-Jacques din conservă 2 linguriţe de făină 3 linguri de pătrunjel tocat mărunt […]
Frigarui de scoici Saint-Jacques
Frigarui de scoici Saint-Jacques din: tarhon, patrunjel, usturoi, ceapa, ulei de masline, sare, piper, scoici Saint Jacques, file de peste, arpagic. Ingrediente: 2-3 crenguţe de tarhon 1/2 legătură de pătrunjel (cu frunză netedă) 2 căţei de usturoi 3 cepe mici (şalote) 3 linguri de ulei de măsline sare piper proaspăt măcinat 20 scoici Saint Jacques […]
Pofta buna!