Scoici Saint Jacques la foc iute

Printeaza

Scoicile Saint-Jacques, dulci, suculente şi proaspete, trebuie tratate cu multă grijă pentru a le păstra suculenţa – dacă le ţineţi prea mult la foc, ele devin extrem de dure şi capătă o consistenţă de cauciuc.

Tăiaţi scoicile pe din două, în discuri. încingeţi o picătură de ulei de măsline într-o cratiţă cu pereţi groşi. Asezonaţi scoicile cu sare de mare şi piper negru şi aşezaţi-le în cratiţă în sensul acelor de ceasornic, formând un cerc.

Prăjiţi-le 1 minut, până când se rumenesc pe margine, apoi întoarceţi-le în aceeaşi ordine în care le-aţi plasat în cratiţă Prăjiţi-le nu mai mult de 1 minut pe partea cealaltă – ele trebuie să rămână destul de moi. Stoarceţi deasupra puţină zeamă de lămâie şi serviţi-le imediat.

Scoici Saint Jacques la foc iute

Scoici Saint Jacques la foc iute

Pofta buna!


 

poate iti place si:

Coquilles St Jacques cu sunca de Praga

Scoicile Saint-Jacques

Cochiliile Saint-Jacques sunt scoici din familia Pectinidae apreciate peste tot în lume, cu excepţia Asiei de sud-est, unde sunt considerate comestibile, dar lipsite de gust. Aceste scoici au o cochilie lată, aproape plată şi foarte frumoasă, cu şănţuleţe adânci, ce formează un model asemănător cu un evantai. Carnea dinăuntrul este albă, curată şi destul de […]

Suvlaki de scoici

Scoici Saint-Jacques cu sos Bechamel

Scoici Saint-Jacques cu sos Bechamel din: scoici, ceapa, rosie, patrunjel, ciuperci, sare, unt, piper. Ingrediente: 1 kg scoici 1 ceapa 1 roşie 4-5 ciuperci pătrunjel tocat sare piper măcinat 1 cană cu sos Bechamel 1 lingură cu unt   Mod de preparare: Spălaţi scoicile, aşezaţi-le pe o tablă încălzită sau pe plită ca să se […]

Paine prajita cu scoici Saint-Jacques

Paine prajita cu scoici Saint-Jacques

Paine prajita cu scoici Saint-Jacques din: bagheta, ulei, ciuperci, salote, rosii uscate, scoici, faina, patrunjel, vin, ardei rosu. Ingrediente:   1 baghetă mică 4-5 linguri de ulei de măsline 2 ciuperci champignon 2 şalote 5-7 roşii uscate în ulei 250 g scoici Saint-Jacques din conservă 2 linguriţe de făină 3 linguri de pătrunjel tocat mărunt […]

 

Saint - Jacques A La Coque

Frigarui de scoici Saint-Jacques

Frigarui de scoici Saint-Jacques din: tarhon, patrunjel, usturoi, ceapa, ulei de masline, sare, piper, scoici Saint Jacques, file de peste, arpagic. Ingrediente: 2-3 crenguţe de tarhon 1/2 legătură de pătrunjel (cu frunză netedă) 2 căţei de usturoi 3 cepe mici (şalote) 3 linguri de ulei de măsline sare piper proaspăt măcinat 20 scoici Saint Jacques […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.