Supa de scoici Saint-Jacques, creveti si moluste cu taitei din: fasole neagră, supă de pui sau peşte, ghimbir, scoici, tăiţei, creveti cruzi, pătrunjel sau busuioc, coriandru, ardei iuţi, sare, piper negru, lămai verzi. Ingrediente: 170 g fasole neagră, înmuiată peste noapte 1 l de supă de pui sau peşte 2 linguri cu vârf de ghimbir tăiat mărunt 8 scoici medii, curăţate 8-12 creveti cruzi, […]
Scoici Saint-Jacques cu sos dulce de roşii si busuioc
PrinteazaScoici Saint-Jacques cu sos dulce de roşii si busuioc: Presăraţi pe fundul unei tăvi de copt un strat gros de sare sau de orez şi bătătoriţi-l. Astfel cochiliile vor sta drept şi nu se vor mişca în timpul coacerii.
Pentru a prepara sosul, luaţi o mână bună de roşii proaspete, bine coapte, înlăturaţi seminţele şi puneţi-le într-un robot de bucătărie, cu 1/2 căţel de usturoi curăţat, o mână busuioc proaspăt, puţin otet balsamic, un praf sare şi unul de piper negru proaspăt măcinat, un cubuleţ de unt.
Amestecaţi, apoi puneţi 3 linguri de sos în partea scobită a fiecărei cochilii. Aşezaţi deasupra carnea de la 2 şi acoperiţi-o cu o felie de .
Aşezaţi cochiliile în tavă şi stropiţi-le cu puţin ulei de masline extravirgin. Acoperiţi-le cu celelalte jumătăţi de cochilii (cele plate).
Puteţi să coaceţi scoicile imediat sau să le păstraţi în frigider timp de câteva ore, dacă aveţi planificată o petrecere în seara respectivă.
Incingeţi cuptorul la 170°C (treapta 3) şi introduceţi tava în cuptor pentru 15 minute.
Poate vi se pare mult, dar să ştiţi că e nevoie de timp pentru ca sosul rece şi scoicile să absoarbă căldura.
Scoici Saint-Jacques cu sos dulce de roşii si busuioc
Pofta buna!
poate iti place si:
Scoici Saint-jacques la cuptor, cu praz calit si sofran
Scoici Saint-jacques la cuptor, cu praz calit si sofran din: scoici saint jacques, praz, margarina, smantana, sofran, sare si piper. Ingrediente: 12-16 inimi de scoici saint jacques, cu corail 2 bucati albe de praz 15 g margarina de floarea soarelui 4 linguri cu smantana lichida 1 praf de sofran sare si piper macinat Mod […]
Pofta buna!
Interesanta reteta asta!