Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz
PrinteazaO reteta de Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz din: scoici saint jacques la tigaie cu vinegreta de praz din: scoici, ulei de masline, sare de mare, piper, zeama de lamaie, rpaz, mustar de dijon, cidru, zahar pudra si patrunjel. Atat prazul cat si scoicile au o delicioasă dulceaţă naturală şi merg de minune împreună. O vinegretă cu gust specific de muştar oferă un bine-venit contrast acestui platou.
- 12 scoici Saint-jacques mari, spalate
- 2 linguri de ulei de masline
- sare de mare si piper negru
- zeama de lamaie
vinegreta de praz:
- 8 fire de praz, doar partea alba, tocate
- 125 ml ulei de masline extravirgin
- 1 lingura de mustar de Dijon
- 1 lingurita de cidru sau otet de vin alb
- 1 praf de zahar pudra (optional)
- frunze de patrunjel
Mod de preparare:
Lăsaţi scoicile deoparte, la temperatura camerei, în timp ce pregătiţi vinegretă de praz. Tocaţi mărunt firele de praz albe, spălaţi-le bine, scurgeţi-le şi lăsaţi-le puţin să se usuce. într-o cratiţă lată de friptură, încingeţi la foc potrivit 2 linguri de ulei de măsline extravirgin, adăugaţi prazul şi câteva mirodenii.
Lăsaţi-l la aburi 6-8 minute, amestecând din când în când, până se înmoaie, dar nu-şi schimbă şi culoarea.
Intre timp, preparaţi vinegretă. Puneţi într-un borcan cu capac restul de ulei de măsline extravirgin, muştarul, oţetul şi un praf de sare şi de piper. Puneţi capacul şi agitaţi bine, apoi gustaţi şi mai asezonaţi după gust, dacă vi se pare necesar.
Când se înmoaie prazul, adăugaţi în cratiţă câteva linguri de vinegretă şi amestecaţi până când se acoperă perfect.
Acum încingeţi uleiul de măsline într-o cratiţă lată, apoi prăjiţi scoicile la foc iute. Puneţi cu o lingură vinegretă cu praz pe platouri calde.
Aranjaţi deasupra scoicile şi turnaţi încă puţină vinegretă în jurul platoului (păstraţi la frigider orice sos rămas şi folosiţi-l la salate). Garnisiţi scoicile cu frunze de pătrunjel şi serviţi-le imediat.
Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz
Pofta buna!