Scoici Saint-Jacques cu trufe

Printeaza

Scoici Saint-Jacques cu trufe din: scoici, trufa, unt, ceapa, sare, piper, scoici, ciuperci de cultura, hasme, smantana, unt, vin.

 

Ingrediente:Scoici Saint-Jacques cu trufe

  • 24 scoici mari Saint-Jacques
  • 1 trufă
  • 40 g unt
  • câteva fire ceapă de tuns
  • sare
  • piper măcinat proaspăt

Pentru sos:

  • 300 g scoici
  • 4 ciuperci
  • 2 haşme
  • 200 ml smântână lichidă
  • 20 g unt
  • 150 ml vin alb sec

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi răzuiţi scoicile. Curăţaţi şi tocaţi haşmele şi ciupercile.

Rumeniţi-le uşor în unt, într-o cratiţă mare. Adăugaţi scoicile şi vinul alb, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă 10 minute, până ce se deschid toate.

Scoateţi scoicile din cochilie şi puneţi-le din nou în cratiţă, împreună cu smântână lichidă.

Mixaţi totul pentru a obţine o cremă onctuoasă.

Strecuraţi-o, potriviţi-o de gust cu sare şi piper şi lăsaţi cratiţa în continuare pe foc foarte mic. Tăiaţi trufa în felii subţiri şi tocaţi firele de arpagic.

Topiţi cele 40 g de unt într-o tigaie şi perpeliţi scoicile Saint-Jacques, la foc iute, 2 minute pe fiecare faţă.

Săraţi şi piperaţi.

Presăraţi lamelele de trufă şi înconju­raţi cu sos.

 

Pofta buna!

 


poate iti place si:

Coquilles St Jacques cu sunca de Praga

Scoici Saint-Jacques cu ciuperci

Scoici Saint-Jacques cu ciuperci  Ingrediente: 2 linguri de oţet de vin 3 haşme 1 legătură mică de pătrunjel 1 lingură de plante aromatice de provence 12 cochilii Saint-Jacques 500 g ciuperci de paris 3 linguri de ulei de măsline 25 cl smântână lichidă degresată sare piper   Mod de preparare: Pregătiţi o supă din 250 […]

Scoici Saint Jacques la foc iute

Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz

O reteta de Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz din: scoici saint jacques la tigaie cu vinegreta de praz din: scoici, ulei de masline, sare de mare, piper, zeama de lamaie, rpaz, mustar de dijon, cidru, zahar pudra si patrunjel. Atat prazul cat si scoicile au o delicioasă dulceaţă naturală şi merg de […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.