Scoici Saint-Jacques cu ciuperci Ingrediente: 2 linguri de oţet de vin 3 haşme 1 legătură mică de pătrunjel 1 lingură de plante aromatice de provence 12 cochilii Saint-Jacques 500 g ciuperci de paris 3 linguri de ulei de măsline 25 cl smântână lichidă degresată sare piper Mod de preparare: Pregătiţi o supă din 250 […]
Scoici Saint-Jacques cu trufe
PrinteazaScoici Saint-Jacques cu trufe din: scoici, trufa, unt, ceapa, sare, piper, scoici, ciuperci de cultura, hasme, smantana, unt, vin.
- 24 scoici mari Saint-Jacques
- 1 trufă
- 40 g unt
- câteva fire ceapă de tuns
- sare
- piper măcinat proaspăt
Pentru sos:
- 300 g scoici
- 4 ciuperci
- 2 haşme
- 200 ml smântână lichidă
- 20 g unt
- 150 ml vin alb sec
Mod de preparare:
Spălaţi şi răzuiţi scoicile. Curăţaţi şi tocaţi haşmele şi ciupercile.
Rumeniţi-le uşor în unt, într-o cratiţă mare. Adăugaţi scoicile şi vinul alb, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă 10 minute, până ce se deschid toate.
Scoateţi scoicile din cochilie şi puneţi-le din nou în cratiţă, împreună cu smântână lichidă.
Mixaţi totul pentru a obţine o cremă onctuoasă.
Strecuraţi-o, potriviţi-o de gust cu sare şi piper şi lăsaţi cratiţa în continuare pe foc foarte mic. Tăiaţi trufa în felii subţiri şi tocaţi firele de arpagic.
Topiţi cele 40 g de unt într-o tigaie şi perpeliţi scoicile Saint-Jacques, la foc iute, 2 minute pe fiecare faţă.
Săraţi şi piperaţi.
Presăraţi lamelele de trufă şi înconjuraţi cu sos.
Pofta buna!
poate iti place si:
Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz
O reteta de Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz din: scoici saint jacques la tigaie cu vinegreta de praz din: scoici, ulei de masline, sare de mare, piper, zeama de lamaie, rpaz, mustar de dijon, cidru, zahar pudra si patrunjel. Atat prazul cat si scoicile au o delicioasă dulceaţă naturală şi merg de […]
Pofta buna!