Scoici Saint-Jacques

Printeaza

Sunt delicioase, uşor de deschis şi de preparat. Cresc în nisipul din fundul mării şi fie sunt culese cu mâna de către scafandri, fie cu ajutorul unei bărci speciale (dragă), care răscoleşte bancul de nisip.

Scoicile recoltate cu draga sunt mai ieftine decât cele recoltate manual, însă deseori sunt deteriorate în urma operaţiunii, la fel ca multe alte creaturi care-şi duc viaţa alături de ele.

Cochiliile recoltate cu draga sunt pline de nisip şi de mâl atunci când le deschideţi.

Poate te intereseaza si Cum se prepara Scoici saint jacques cu creveti si sparanghel (video)

Cumpăraţi doar scoici închise în cochilie şi rugaţi-i pe cei de la pescărie să le cureţe. Rezultatul acestei operaţiuni trebuie să fie nişte bucăţi de carne albă, rotunde şi curate, de care atârnă un lob portocaliu.

Acest lob se numeşte coral şi este comestibil, doar că unora le place şi altora nu. Puteţi să-l lăsaţi sau să-l îndepărtaţi, după preferinţă. Spălaţi cu atenţie scoicile curăţate, în apă rece, şi ştergeţi-le înainte de a le găti.

In Marea Britanie, scoicile Saint- Jacques se serveau de obicei cu cartofi prăjiţi, în localuri specializate, dar în prezent sunt considerate unele dintre cele mai fine produse marine şi se găsesc la tot felul de restaurante şic.

Poate te intereseaza si Cum se prepara Scoici Saint Jacques cu piure de mazăre (video)

Pot fi consumate crude, în sushi, sau doar cu puţină lămâie şi un praf de sare, dar sunt foarte gustoase şi prăjite în tigaie, fripte pe grătar sau fierte în aburi. La fel ca fileurile de peşte, sunt foarte gustoase dacă rămân puţir crude la mijloc.

Dacă dvs. nu va plac aşa, le puteţi găti mai mult.

Scoicile Saint-Jacques merg foarte bine cu usturoi, ardei iute, costiă şi, fireşte, zeamă de lămâe sau lămâie verde.

Scoici Saint-Jacques

 

 


 

Poate iti place si:

Salata cu scoici saint jacques

Salata cu scoici saint jacques din: inimi de scoica saint jacques, concentrat de supa de peste, salata verde, andiva, muguri de salata verde, patrunjel, ulei de floarea soarelui, ulei de nuci, sare, piper. Ingrediente: 12 inimi de scoica saint-jacques 1 pachetele concentrat de supa de peste 1 lamaie 200 g andiva 100 g muguri de […]

Scoici Saint Jacques la foc iute

Scoici Saint Jacques la foc iute

Scoicile Saint-Jacques, dulci, suculente şi proaspete, trebuie tratate cu multă grijă pentru a le păstra suculenţa – dacă le ţineţi prea mult la foc, ele devin extrem de dure şi capătă o consistenţă de cauciuc. Tăiaţi scoicile pe din două, în discuri. încingeţi o picătură de ulei de măsline într-o cratiţă cu pereţi groşi. Asezonaţi […]

Scoici Saint-Jacques cu trufe

Scoici Saint-Jacques cu trufe

Scoici Saint-Jacques cu trufe din: scoici, trufa, unt, ceapa, sare, piper, scoici, ciuperci de cultura, hasme, smantana, unt, vin. Ingrediente: 24 scoici mari Saint-Jacques 1 trufă 40 g unt câteva fire ceapă de tuns sare piper măcinat proaspăt Pentru sos: 300 g scoici 4 ciuperci 2 haşme 200 ml smântână lichidă 20 g unt 150 ml […]

 

 

 

Incoming search terms:

  • scoici saint jacques
  • scoici saint jacques pret
  • scoici saint jacques retete
  • retete cu scoici saint jacques
  • sangeac reteta
  • san jac sos
  • reteta scoici saint jacques
  • retete scoici saint jacques
  • retete sanjac

2 comentarii

  1. Da, dar unde-i reteta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.