Scoici scallop cu sos de rosii
PrinteazaScoici scallop cu sos de rosii din: scoici scallop, bulion de peste, sac de portocala, vin alb sec, otet de vin alb, zahar pudra, piper negru, ulei de masline si frunze de busuioc.
- 10-15 scoici scallop
Pentru sos:
- 225 g roşii
- 50 ml bulion de peşte
- sucul de la 1 portocală
- 2 linguri vin alb sec
- 1 linguriţă oţet de vin alb
- 1/2 linguriţă zahăr pudră
- piper negru
- 1 lingură ulei de măsline
- ulei de măsline pentru uns
Mod de preparare:
Pentru sos, se acoperă roşiile cu apă fiartă şi se lasă 1-2 minute. Se descojesc, se curăţă de sâmburi şi se taie cubuleţe.
Se pun roşiile într-un blender împreună cu bulionul de peşte, sucul de portocală, oţetul, vinul, zahărul şi piper după gust.
Se transferă amestecul într-o cratiţă, se pune la fiert şi se lasă 5 minute sau până s-a evaporat jumătate din cantitatea de lichid şi s-a format un sos gros.
Se adaugă ulei cât să obţineţi un sos strălucitor Se păstrează la cald.
Se curăţă fiecare scoică de muşchiul alb, tare şi de carapace dacă are.
Se unge cu puţin ulei o tigaie care nu lipeşte sau una pentru grătar şi se pune la foc iute.
Când uleiul s-a încins, se adaugă scoicile şi se rumenesc rapid 2 minute.
Reduceţi flacăra şi mai lăsaţi pe foc încă 30 de secunde.
Se scot scoicile din tigaie şi se lasă deoparte
Se toarnă sosul pe farfurii şi se împart scoicile.
Se ornează cu frunze de busuioc.
Poftă bună!