Scoici cu sos de rosii si busuioc
PrinteazaScoici cu sos de rosii si busuioc din: midii proaspete, vin alb sec, ulei de masline, usturoi, ceapa, sos de rosii, busuioc, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g midii proaspete
- 100 ml vin alb sec
- 50 ml ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- 1 ceapă
- 400 ml sos de roşii
- 8-10 frunze de busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală scoicile. Căleşte ceapa tocată mărunt. Adaugă usturoiul mă- runţit şi lasă pe foc un minut. Pune scoicile în tigaie, căleşte-le un minut la foc mic, apoi toarnă vinul.
Amestecă, pune capacul şi lasă la foc mic 5-6 minute. Adaugă sosul de roşii, potriveşte de sare şi piper. Tme la foc iute până când dau în clocot.
Decorează cu frunze de busuioc. Serveşte-le cu baghetă şi vin alb.
Scoici cu sos de rosii si busuioc
Pofta buna!