Pilaf cu scoici din: orez, scoici, crabi, ceapa, unt, sare, piper. Ingrediente: 400 g orez 40 scoici 1 cutie crabi 1/2 l supă sare piper 1 ceapă 150 g unt Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează în unt, apoi se pune orezul spălat bine, scoicile, sare, piper şi supa fierbinte. Se fierb sub […]
Scoici în sos de vin – usor de preparat
PrinteazaScoici în sos de vin din: scoici, ulei de masline, cepe, vin, apa, sare, piper, patrunjel, usturoi.
- 2 kg scoici proaspete, in cochilie
- 125 ml ulei de masline
- 2 cepe medii, tocate marunt
- 250 ml vin alb sec
- 4 lingura apa clocotita
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri patrunjel tocat
- 1 catel de usturoi, tocat marunt (facultativ)
Mod de preparare:
Ţineţi scoicile în apă rece 1 oră, apoi spălaţi-le bine sub jet de apă.
Aruncaţi-le pe cele deschise sau cu cochilia spartă, încingeţi uleiul într-o cratiţă mare şi prăjiţi un pic ceapa, până devine transparentă.
Adăugaţi scoicile, vinul şi apa.
Presăraţi sare şi piper după gust. Acoperiţi cratiţa şi lăsaţi-o să fiarbă la foc mic 10-15 min, scuturând-o frecvent.
Luaţi de pe foc, aruncaţi scoicile care nu s-au deschis, presăraţi pătrunjel şi usturoi, serviţi imediat.
Scoici în sos de vin
Pofta buna!
poate iti place si:
Paella cu scoici si sofran
Paella cu scoici si sofran din: ardei, dovlecel, ceapa, usturoi, scoici, biban, ulei, rosii, creveti, sofran, orez, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 1 ardei rosu 1 dovlecel 2 cepe 4 catei de usturoi 500 g scoici 1 l supa de peste 4 linguri ulei de masline 1 conserva rosii decojite 400 g orez de rizoto 400 […]
Pofta buna!