Scoici St. Jacques cu sos de pătrunjel şi ceapă
PrinteazaScoici St. Jacques cu sos de pătrunjel şi ceapă din: scoici, ulei de masline, boia iute, patrunjel, ceapa verde, otet de vin rosu, suc de lamaie, ulei de masline, apa, sos tabasco, sare.
- 8-10 scoici St. Jacques (doar carnea)
- 2 linguri uei de masline
- 1/2 lingurita boia iute
- sos:
- 1/2 legatura patrunjel, tocat marunt
- 1 fir ceapa verde, taiat marunt
- 1 1/2 lingurita otet din vin rosu
- 2 lingurite suc de lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri apa
- 1/2 lingurita sos tabasco
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Scurgeţi bine scoicile şi uscaţi-le pe un prosop (mai ales dacă au fost congelate). Amestecaţi uleiul cu boiaua şi ungeţi bine fiecare scoică. Lăsaţi-le să stea la temperatura camerei, până preparaţi sosul.
Procesaţi câteva secunde în blender ingredientele sosului. Frigeţi scoicile pe grătarul de fontă sau pe cel cu jar (în acest caz, înşiraţi-le pe frigărui, ca să le manevraţi mai uşor).
Nu le frigeţi mai mult de cca 3 min pe fiecare parte. Serviţi-le imediat, stropite cu sos.
Scoici St. Jacques cu sos de pătrunjel şi ceapă
Pofta buna!