Scoici cu taitei si ciuperci
PrinteazaScoici cu taitei si ciuperci din: tăiţei cu ou (wantan), arpagic, ciuperci aurii, scoici uscate, ghimbir, usturoi, vin, sos de scoici, sos de soia, piper, sare, zahăr, granule de carne de pui.
- 3 pachete de tăiţei cu ou (wantan)
- 75 g arpagic, tăiat bucăţi lungi de 4-5 cm
- 1 conservă mică de ciuperci aurii fără lichid
- 2 scoici uscate, înmuiate în apă şi scurse de lichid
- 1 bucată de ghimbir de mărimea degetului mare, stors de zeamă
- 1 1/2 linguriţă de usturoi, tăiat mărunt
- puţin vin
- 1 lingură sos de scoici
- 1 lingură sos de soia
- un pic de piper
- un pic de sare
- 1/2 linguriţă de zahăr
- 1/2 linguriţa cu granule de carne de pui
Mod de preparare:
Se omogenizează într-un castron scoicile tăiate, zeama de ghimbir şi o jumătate de lingură cu vin şi se lasă la abur puţin mai mult de zece minute.
Se scot şi se scurg de zeamă (care va fi păstrată). Se pun pentru un minut tăiţeii în apă clocotită, se scot cu o paletă şi lasă timp de, un sfert de oră în apă rece.
Se scurg printr-o strecurătoare, se adaugă puţin ulei şi se amestecă (tot în sită) şi se lasă deoparte. Se prăjeşte usturoiul în două linguri de ulei bine încins, până se rumeneşte.
Se adaugă zeama de la scoici şi vinul şi se lasă până ce dă în clocot.
Se adaugă ciupercile şi arpagicul şi după un minut condimentele. Se lasă să dea în clocot până ce scade zeama.
Se adaugă puţin ulei de susan, se omogenizează şi se toarnă deasupra ţăiţeilor. Se servesc imediat.
Pofta buna!