Limonadă cu Grapefruit și Portocală – Combinând arome citrice vibrante și un strop de dulceață naturală, această limonadă este perfectă pentru a-ți răcori zilele toride. Ideală pentru petreceri în aer liber sau pur și simplu pentru a te bucura de un moment de răsfăț, limonada cu grapefruit și portocală îți va încânta simțurile și îți […]
Scoici cu trufe
PrinteazaScoici cu trufe din: scoici, trufa, unt, ceapa, sare, piper, scoici, ciuperci de cultura, hasme, smantana, unt, vin.
Ingrediente:
- 24 scoici mari Saint-Jacques
- 1 trufă
- 40 g unt
- câteva fire ceapă de tuns
- sare
- piper măcinat proaspăt
Pentru sos:
- 300 g scoici
- 4 ciuperci
- 2 haşme
- 200 ml smântână lichidă
- 20 g unt
- 150 ml vin alb sec
Mod de preparare:
Scoici cu trufe: Spălaţi şi răzuiţi scoicile. Curăţaţi şi tocaţi haşmele şi ciupercile. Rumeniţi-le uşor în unt, într-o cratiţă mare.
Adăugaţi scoicile şi vinul alb, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă 10 minute, până ce se deschid toate.
Scoateţi scoicile din cochilie şi puneţi-le din nou în cratiţă, împreună cu smântână lichidă.
Mixaţi totul pentru a obţine o cremă onctuoasă. Strecuraţi-o, potriviţi-o de gust cu sare şi piper şi lăsaţi cratiţa în continuare pe foc foarte mic. Tăiaţi trufa în felii subţiri şi tocaţi firele de arpagic.
Topiţi cele 40 g de unt într-o tigaie şi perpeliţi scoicile Saint-Jacques, la foc iute, cca 1,5 minute pe fiecare faţă. Săraţi şi piperaţi.
Aşezaţi repede scoicile in farfurii, presăraţi lamelele de trufă şi înconjuraţi cu sos.
Pofta buna!
Limonadă cu Grapefruit și Portocală