Scoici umplute
PrinteazaO reteta delicioasa de scoici umplute cu: cimbru, paine, ceapa salota, unt, ulei de masline, lamaie, sare, piper.
- 20 scoici proaspete
- 5 fire de cimbru
- 10 felii de pâine uscată în cuptor
- 1 ceapă şalotă
- 100 g unt
- 50 ml ulei de măsline
- sucul de la o lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Scoicile se spală şi se călesc în ulei de măsline până când se deschid şi se pot rupe în două cochiliile. Miezul lor se dă prin maşina de tocat, împreună cu ceapa şi cu feliile de pâine.
Se amestecă cu untul moale, cu cimbrul tocat mărunt şi cu sucul de lămâie. Se asezonează cu sare şi piper, apoi se umplu cochiliile. Se dau 5-6 minute la cuptor, la foc mediu.
Scoici umplute
Pofta buna!