Scoici umplute cu parmezan
PrinteazaScoici umplute cu parmezan din: scoici, ardei, ceapa, usturoi, coriandru, rosii, pesmet, parmezan, lamaie, ulei, sare, piper.
- 500 g scoici în cochilie
- 4 ardei capia
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- două linguri coriandru tocat
- două roşii
- 350 g pesmet
- 100 g parmezan
- o lămîie
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Scoicile se fierb în apă cu sare, puţin coriandru, se scot într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă. Ardeii capia se coc pe un grătar, se curăţă, se toacă cubuleţe şi se pun într-un castron. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se încing două linguri cu ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul şi se călesc pînă devin transparente. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi date pe razatoare, sucul de la o jumatate de lamaie, coriandrul tocat, pesmetul, sare si piper.
Se presara jumatate din parmezanul ras, cubulete de ardei capia si se amesteca. Se prajesc doua minute, apoi umplutura se pune peste scoicile din cochilie, se presara restul de parmezan ras si se introduc la cuptor.
Se coc la foc mediu circa 10 minute, se scot si se servesc.
Poftă bună!