Scoici vongole cu mojo
PrinteazaScoici vongole cu mojo din: vongole, mojo, paine.
- 60 de vongole
- 4 linguri de Mojo de cilantro (gata preparat)
- 4 linguri de firimituri de pâine albă uscată
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 225 °C. Vongolele se pun într-o oală, se toarnă pe deasupra 4 l de apă şi se fierb acoperite.
Se lasă să clocotească câteva minute, până se deschid. In acest răstimp se mai scutură din când în când oala.
Scoicile se scot din apă, iar carnea se îndepărtează din cochilii, jumătate din acestea se aruncă. Carnea se toacă mărunt şi se amestecă cu Mojo de cilantro şi cu fir-miturile de pâine albă uscată.
Cochiliile rămase se umplu cu amestecul de ingrediente şi se rumenesc circa 10 minute în cuptorul preîncălzit la 225 °C. Se servesc imediat.
Scoici vongole cu mojo
Pofta buna!