Scoici

Printeaza

Scoici din:  midii, ceapa, morcovi, telina, praz, patrunjel, ienupar, piper, dafin, sare, vin.

Ingrediente:Scoici

  • 2 kg midii
  • 2-3 cepe
  • 1-2 morcovi
  • 1/2 ţelină
  • 1/2 praz
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 4 boabe de ienupăr
  • 8 boabe de piper negru
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • 0,5 l vin alb sec

 

Mod de preparare:

Se curăţă bine midiile şi se clătesc de mai multe ori, până când nisipul este complet îndepărtat.

Scoicile care nu sunt complet închise se dau la o parte. Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt.

Se curăţă morcovii şi ţelina, se spală şi se mârunţesc.

Se curăţă prazul, se spală şi se taie nu foarte mărunt. Se spală pătrunjelul.

Se pun în oală toate legumele, boabele de ienupăr sfărâmate, boabele de piper, foile de dafin, sarea şi vinul.

Apoi se adaugă şi midiile şi se acoperă totul cu apă.

Se pune totul la fiert, până când scoicile se deschid. Exemplarele care nu se deschid se aruncă.

Se ia oala de pe aragaz şi se mai lasă toate ingredientele în apa fierbinte timp de 5 minute.

Midiile se aşează apoi porţii în farfurii adânci, se adaugă zeama şi se servesc.

La acest fel se potriveşte pâine neagră cu unt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Scoici cu paste

Scoici cu paste din: paste, scoici, ulei de masline, usturoi, vin alb, suc de rosii, patrunjel, sare, piper. Scoicile sunt un tip de fructe de mare cu un gust dulce și delicat și sunt considerate o sursă excelentă de proteine și nutrienți esențiali. Acestea sunt bogate în minerale importante, cum ar fi fierul, zincul și […]

retete

Scoici la tigaie cu usturoi si vin

Scoici la tigaie cu usturoi si vin din: scoici, usturoi, ardei iute, patrunjel, vin alb sec, ulei de masline extravirgin, sare, piper. Scoicile sunt, de asemenea, o sursă bogată de acizi grași Omega-3, care sunt benefici pentru sănătatea inimii și creierului. Studiile arată că acești acizi grași pot ajuta la reducerea inflamației și pot contribui […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.