Scones cu brânză
PrinteazaSe încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se răstoarnă într-un bol 225g de făină cu agent de creştere şi 2 linguriţe pudră de muştar. Se freacă totul cu 50g de unt tăiat cubuleţe, până arată ca pesmetul.
Se adaugă în bol o mare parte din 50g de brânză dată prin râzătoare, apoi se toarnă 125-130ml de lapte, ca să se obţină un aluat moale.
Se răstoarnă aluatul pe o suprafaţă presărată cu un pic de făină şi se întinde până când stratul de aluat atinge o grosime de 3 cm. Se foloseşte un cutter de 5 cm ca să se taie din aluat 8 discuri, se pun pe o tavă de copt presărată cu făină, se unge partea de deasupra cu lapte, apoi se presară cu brânza rămasă.
Se coc 10-12 minute până ce au crescut şi au prins o culoare aurie.
Se servesc calde sau răcite complet şi se ung cu unt, după preferinţe.
Scones cu brânză
Pofta buna!