Scones cu cascaval si rozmarin
PrinteazaScones cu cascaval si rozmarin din: unt, cascaval, faina, oua, rozmarin, praf de copt, bicarbonat, sare, lapte.
- 150 g unt
- 100 g caşcaval
- 450 g făină
- 2 ouă
- 1 linguriţă rozmarin tocat mărunt
- 1/2 lingqriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1/2 linguriţă sare
- 4 linguri lapte dulce pasteurizat
Mod de preparare:
Amesteci într-un bol făina cernută împreună cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, rozmarinul şi untul tăiat în cubuleţe, până obţii un aluat sfărâmicios. Adaugi ouăle bătute cu laptele şi caşcavalul ras şi frămânţi până obţii un aluat potrivit de tare, care nu se mai lipeşte de mână.
Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul gros de 4-5 mm şi tai discuri cu ajutprul unui pahar sau cu formele pentru fursecuri.
Aşezi discurile de aluat în tava tapetată cu hârtie de copt şi presari puţin caşcaval ras fin, pe fiecare rondelă. Coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 15-20 de minute.
Scones cu cascaval si rozmarin
Pofta buna!
Foarte bune