Scones cu frisca si dulceata

Printeaza

Scones cu frisca si dulceata din: oua, faina, unt, lapte, zahar, sare, praf de copt, frisca, dulceata.

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 300g faina
  • 100g unt
  • 100ml lapte
  • 50g zahar
  • sare
  • praf de copt
  • frisca
  • dulceața

 

Mod de preparare:

Amestecam faina cu un plic praf de copt. Facem o adancitura si adaugam untul moale, oul, laptele cald si zaharul.

Amestecam bine si pastram 15 minute la rece. Intindem o foaie de 1cm grosime si taiem rondele.

Ungem o tava cu unt, punem rondelele si coacem 15 minute la foc moderat.

Dupa ce s-au racit le taiem in doua, sau doar le despicam pe jumatate. Le servim umplute cu frisca si dulceata.

Sunt foarte gustoase si cu smantana si dulceata.

 

Scones cu frisca si dulceata

Scones_cu_frisca_si_dulceata

Pofta buna!

 

 

 

 

Scones cu fructe

O reteta de scones cu fructe din: faina, sare, praf de copt, unt, zahar fin, lapte, capsuni, gem de capsuni, bezele si smantana. Ingrediente: 400 g de faina cu agent de creste, plus extra pentru pudrat 1/4 lingurita de sare 1 lingurita praf de copt 100 g unt, taiat cuburi 3 linguri de zahar fin, […]

Scones cu brânză

Se încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se răstoarnă într-un bol 225g de făină cu agent de creştere şi 2 linguriţe pudră de muştar. Se freacă totul cu 50g de unt tăiat cubuleţe, până arată ca pesmetul. Se adaugă în bol o mare parte din 50g de brânză dată prin râzătoare, apoi se toarnă […]

Devonshire Scones

Devonshire Scones Ingrediente: 3 căni de făină un pacheţel de praf de copt două lin­guri de zahăr 60 g unt tăiat bucăţele 250 ml lapte un ou bătut pen­tru uns gem de căpşuni (caise) frişca, pentru servit   Mod de preparare: Incingi cuptorul la 210°C. Ungi otavă cu ulei. Cerni făina (în care s-a amestecat […]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.