Scordolea cu biban fript
PrinteazaScordolea cu biban fript din: biban, cartofi, nuca, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper.
- 4 fileuri de biban
- 4 cartofi mari albi
- 200 g miez de nucă
- 5 căţei de usturoi
- 1 pahar ulei
- 1/2 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele, sărat şi piperat, se pune pe grătar şi se lasă câte 10 min. pe fiecare parte sau 20 minnute pe un grătar cu capac.
Pentru scordolea se fierb cartofii în apă cu sare, se zdrobesc ca pentru piure, apoi se adaugă uleiul, puţin câte puţin, amestecând ca la maioneză. Nucile se macină bine, se adaugă în crema de cartofi şi se amestecă totul.
Se toarnă zeama de lămâie, se pune usturoiul pisat şi se omogenizează. Scordoleaua se serveşte alături de bibanul fript.
Pofta buna!