Scordolea cu biban fript

Printeaza

Scordolea cu biban fript din: biban, cartofi, nuca, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:

  • 4 fileuri de biban
  • 4 cartofi mari albi
  • 200 g miez de nucă
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 pahar ulei
  • 1/2 lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Peştele, sărat şi piperat, se pune pe grătar şi se lasă câte 10 min. pe fiecare parte sau 20 minnute pe un grătar cu capac.

Pentru scordolea se fierb cartofii în apă cu sare, se zdrobesc ca pentru piure, apoi se adaugă uleiul, puţin câte puţin, amestecând ca la maioneză. Nucile se macină bine, se adaugă în crema de cartofi şi se amestecă totul.

Se toarnă zeama de lămâie, se pune usturoiul pisat şi se omogenizează. Scordoleaua se serveşte alături de bibanul fript.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.