Scorpie de mare cu ghimbir
PrinteazaScorpie de mare cu ghimbir din: fileuri de scorpie-de-mare, sos de peste, chili, praz, broccoli, ulei, sos de stridii, ghimbir.
- 4 fileuri de scorpie-de-mare cu piele
- 2 linguri sos de peşte
- 2 chili verzi
- 4 fire de iarbă de lămâie
- 1 praz
- 500 g broccoli
- 4 linguri ulei de arahide
- 4 linguri sos de stridii
- 1 lingură ghimbir ras
Mod de preparare:
Se spală fileurile de peşte, se scurg şi se taie felii de 2 cm lăţime. Chili se taie rogdele. Se lasă peştele şi ardeiul în sos de peşte cca 1 oră la marinat.
Se taie iarba de lămâie în bucăţi de 5 cm. Prazul se taie rondele. Se spală broccoli, se împarte pe bucheţele, se curăţă de pe cotor şi se taie bucăţi.
Se încinge în wok jumătate din uleiul de arahide, iar bucăţile si bucheţelele de broccoli se prăjesc în wok la foc domol împreună cu iarba de lămâîe. Se adaugă rondelele de praz şi se stinge cu sos de stridii.
Se adaugă ghimbirul ras. Se scot din wok şi se păstrează calde.
Uleiul de arahide rămas se încinge în wok şi se adaugă bucăţile de peşte. Se prăjesc cu grijă circa 5 minute la foc mediu pe toate părţile.
Broccoli şi prazul se aşază pe farfurii şi se servesc cu bucăţile de file de peşte prăjite.
Scorpie de mare cu ghimbir
Pofta buna!